اخبار بهمن سبز, دسته‌بندی نشده, سایر رسانه‌ها

اینجا قلب سینماها می‌تپد

گزارشی از  نشست سه روزه مدیران ستادی استانی و سینماهای بهمن سبز

 

اینجا قلب سینماها می‌تپد

در روزهای ۲۷ تا ۲۹ اردیهبشت ماه، مدیران ستادی، استانی و سینماهای بهمن سبز، برای دومین سال پیاپی گرد هم آمدند. گرد هم آمدن همه مدیران بهمن سبز از مدیران ستادی گرفته تا آنهایی که مدیریت سینمایی استان‌ها را بر عهده دارند و مدیران سینماها، بیش از هر چیزی تصویری از «زنجیره بزرگ سینمایی» را نمایان می‌کند. قلب ده‌ها سینما در استان‌های مختلف کشور اینجا می‌تپد. جایی که همه آنها دور هم جمع شدند تا با راهبردهای جدید آشنا شوند، تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و هم چنین چالش‌های پیش روی مدیریت سینمایی را نه‌تنها با هادی اسماعیلی مدیر عامل بهمن سبز، بلکه با بسیاری از مدیران ارشد حوزه هنری مطرح کنند.

اهمیت این نشست سه روزه را حضور افراد و مدیران موثر حوزه هنری دوچندان کرد. حضور افرادی همچون حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره، عبدالحمید قره‌داغی معاون توسعه مدیریت و منابع حوزه هنری و هم چنین سعید لشگری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری که در روز دوم نشست به این مراسم دعوت شدند. البته اگر بخواهیم لیست دقیق‌تری از مهمانان این مراسم را بیاوریم باید به این جمع جواد حاجی‌پور مدیرکل حقوقی و حجت‌الله یوسلیانی مدیرکل حراست حوزه هنری را هم اضافه کنیم. حضور این مدیران فرصتی بود تا بیش‌ازپیش در جریان چالش‌های پیش‌روی صنعت توزیع فیلم سینمایی قرار گیرند.

جوش و خروشی که این سه روز در جمع مدیران ستادی و استانی و مدیران سینماهای بهمن سبز وجود دارد، تنها به نشست رسمی محدود نیست. در راهروها، میزغذا، زمان استراحت، بعد از خواندن نماز و هر لحظه‌ای که فرصت گفتگوی دو یا چندنفری می‌یابند، با یکدیگر از تجربیات خود می‌گویند. آن مدیری که در تولید محتوا روش‌های خلاقانه پیش گرفته، موبایل به دست در حال نشان‌دادن محتواهای تولیدی به همتایانش در دیگر استان‌هاست. همه در یک موضوع صحبت می‌کنند و حتی در شوخی با هم، دغدغه‌مندی خود را نشان می‌دهند:«توسعه مخاطب!»

نشست‌های طولانی خسته‌شان که نمی‌کند، بلکه بعد از پایان نشست‌های رسمی، گروه‌گروه گرد هم می‌آیند تا بحث مطرح شده را میان خودشان ادامه دهند. به همین دلیل است که حاشیه نشست‌ها اهمیتی کم تر از نشست‌های رسمی ندارند و گاه گرد مدیر یا سخنران‌های ستاد جمع می‌شوند تا به قول خودشان به ایده‌های مطرح شده چکش بزنند.

روز نخست افتتاحیه‌ای شیرین و تجدید دیدار

امروز شمارش معکوس به صفر رسید و همه مدیران استان‌ها و مدیران سینماها یکجا جمع شدند. تفاوت نشست امسال با سال‌های گذشته در حضور مدیران سینماها است. یکی از دلایل تکاپوی آنها در حضور همین افراد است، آنهایی که در خط مقدم رسانه‌ای به نام سینماها قرار دارند. بسیاری از مهمان‌ها که به دلیل اولین حضورشان در این همایش یکدیگر را نمی‌شناختند، به هم معرفی می‌شوند و آنهایی که سال‌ها تجربه همکاری با بهمن سبز را دارند از تجدید دیدار سرزنده هستند.

هادی اسماعیلی، مدیرعامل بهمن سبز همان اول نشست توضیح می‌دهد که هر ساله گرد هم می‌آییم تا با اصلاح فرایندها و برطرف‌کردن چالش‌ها، زمینه‌های لازم را برای افزایش بهره‌وری مجموعه بهمن سبز فراهم کنیم. صحبت‌های او در برخی بخش‌هایی از بیم‌هایی است که پیش روی سال سخت سینما قرار دارد و امیدهایی که با اتکا به نیروی بالقوه بهمن سبز قرار است به بهبود و اصلاح اشکالات ختم شود.

اسماعیلی بعد از توضیح چندوچون این نشست سه‌روزه اشاره‌ای به دستاوردهای سال گذشته داشت که حسب آن روند ساخت‌وساز و نوسازی بسیاری از سینماها در سال ۱۴۰۳ نیرومندتر از هر سال طی شد و به گفته مدیرعامل بهمن سبز این روند در سال جاری به یاری خدا ادامه خواهد داشت.

البته بیان دستاوردهای سال گذشته تنها به عملیات عمرانی محدود نمی‌شد؛ چون  به گفته اسماعیلی در سال ۱۴۰۳ مخاطبان اکران سیار به بالای یک میلیون نفر رسیده است. مدیرعامل بهمن سبز اکران سیار را یکی از مهمترین شیوه‌های نمایش فیلم در شهرهای فاقد سینما دانست که می‌تواند آیین سینما رفتن را در نقاط مختلف کشور توسعه دهد.

او در مورد افزایش بهره وری سینماهای بهمن سبز بر اهداف چهار گانه تدوین شده سال ۱۴۰۴، اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین هدف های ما در بهمن سبز در سال جاری، تقویت کمپین های سینمایی و افزایش سهم بازار گیشه ۷ از فروش بلیت آنلاین سینماها است.

به باور اسماعیلی گیشه ۷ باید در سال جاری  ۳۰ درصد از فروش اینترنتی بلیط سینماها را به خود اختصاص دهد. او در این باره گفت: گیشه ۷ از بازار فروش اینترنتی، در حال حاضر سهم حدود ۱۶ درصدی دارد اما اطمینان دارم با همراهی موثر سینماداران بر تقویت فروش آنلاین، می‌توانیم برنامه‌ریزی دقیقی برای افزایش سهم بازارفروش اینترنتی داشته باشیم.

مدیرعامل بهمن سبز تأکید می‌کند اهدافی که برای این مجموعه در نظر گرفته شده، مبتنی بر مأموریت‌ها و سیاست‌های سازمانی ما تعریف شده است و تلاش می‌کنیم طراحی دقیقی برای محقق‌شدن این اهداف در پیش گیریم. مدیرعامل بهمن سبز در ادامه این نشست، به مسائلی درباره منابع انسانی در سینماهای استان‌ها پرداخت و به سؤالات حاضران نشست پاسخ داد.

در این نشست پدرام جهانشاهی، مدیر امور استان‌ها و محمد رضاعلی سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه کسب و کار، حضور داشتند که هر یک مسائلی را در مورد مدیریت سینما در استان‌ها مطرح کردند. بعد از گزارش‌های این مدیران ستادی، اسدالله گنجعلی استاد دانشگاه به عنوان میهمان ویژه در این نشست حضور یافت تا کارگاه ارزیابی پتانسیل – عملکرد کارکنان را برگزار کند. کارگاهی که چند ساعتی به طول انجامید و بیشترین وقت نشست امروز را به خود اختصاص داد.

مدیران استان ها با این کارگاه آشنا هستند چون سالی یک بار برگزار می شود تا نه تنها عملکرد پرسنل موسسه ارزیابی شود، بلکه ظرفیت های بالقوه آنها هم به دست آید. این کارگاه با تکنیک‌های خاص و با استفاده از فرم‌ها و نمودارها پیش می‌رود و رفت و برگشت‌های کلامی و نوشتاری ساعت‌ها طول می‌کشد.

روز دوم پرکار و نفس‌گیر

امروز نشست‌ها از صبح شروع شده و تا شب ادامه می‌یابد. مدیران ارشد حوزه هنری همان آقایانی که ابتدا از ایشان نام بردیم روز دوم حضور یافتند و بسیاری صحبت‌ها میان مدیران استان‌ها و مدیران سینما با این مهمانان ویژه مطرح شد. حرف‌ها و رفت‌وآمدهای کلامی، گزارش‌ها و توضیحات چندان شیرین به نظر نمی‌رسد. گفتگوهایی که شبیه روز اول نیست و شکل بیان واقعیات به خود می‌گیرد.

یکی‌یکی مدیران ستادی پشت تریبون قرار می‌گیرند تا گزارش‌هایی که حاصل مدت‌ها بررسی و تحقیق است به گوش همه استان‌ها برسانند. یکی از این افراد محمد فرجی مسئول فروش گیشه ۷ است که با شرح فعالیت‌های این واحد، فروش اینترنتی را فرصتی برای سینماداران می‌داند و می‌گوید  گیشه ۷ و فروش آنلاین بلیت رقیب گیشه داران نیست و باید این را نیز پذیرفت که فروش بلیت از حضوری به سمت فروش آنلاین حرکت می‌کند و رفته‌رفته بر آمار فروش اینترنتی افزوده می‌شود. موضوع گیشه ۷ که مهم به نظر می‌رسد اینجا تمام نمی‌شود؛ چون ایمان خادمی، سرپرست گیشه ۷ پس از پاسخ به برخی ابهامات مهمان‌ها از آنها خواست پیشنهادهای خود را در زمینه فروش اینترنتی بلیت مطرح کنند تا زیرساخت‌های لازم برای اجرای آنها توسط بهمن سبز ایجاد شود. این حمایت‌ها در صحبت‌های محسن آزاد دل، مسئول کمپین‌های سینما هم مطرح می‌شود و او در مورد حمایت‌هایی در قالب کمپین‌هایی توضیح می‌دهد و می‌گوید و سینماهایی که پتانسیل‌های آنها خالی مانده یا سینماهای تازه‌تأسیس در اولویت قرار دارند.

از فضای فروش و کسب‌وکار که می‌گذریم نوبت به  معین احمدیان می‌رسد که در جایگاه مدیر روابط‌عمومی بهمن سبز فعالیت‌های واحد تحت مدیریت خود را شرح دهد و در مورد مدیران سینما بگوید: مدیران سینماهای بهمن سبز جایگاهی بالاتر از اجرای وظایف محوله از سوی حوزه هنری انقلاب اسلامی دارند؛ چون این افراد مدیران فرهنگی و کنشگران اجتماعی قدرتمندی هستند.  احمدیان به اهمیت تجربه‌نگاری اشاره می‌کند که به باور وی ضروری است مدیران سینماها بدانند چه نسبتی می‌توانند با فعالان فرهنگی منطقه خود داشته باشند.

پرکار بودن این روز را بحث‌های متنوع رقم می‌زند؛ چون موضوع اکران سیار هم پیش کشیده می‌شود و محمدمهدی نیاکی با در دست‌گرفتن تریبون، نشست را ادامه می‌دهد. او که راهبری و هدایت شبکه اکران سیار مؤسسه بهمن سبز را بر عهده دارد حرف‌هایش را با نکته‌ای که روز اول هادی اسماعیلی مطرح کرده بود، آغاز می‌کند. او  با ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت‌های اکران سیار در سال ۱۴۰۳، زمینه‌های فراهم‌شدن امکان تماشای ۱۰ فیلم برای بیش از یک میلیون نفر از مخاطبان اکران سیار را تشریح می کند. نیاکی به عنوان چشم انداز سال پیش‌رو بر این تاکید می‌کند که در سال جدید این آمار را به دوبرابر افزایش دهیم.  نیاکی از مدیران سینماها می‌خواهد که اکران سیار را رقیب خود ندانند؛ چون بهمن سبز اکران سیار را در کنار شبکه اکران عمومی در سینماها می‌بیند و ازاین‌رو خللی در فعالیت‌های سالن‌های سینما ایجاد نخواهد کرد.

تا عصر روز ۲۸ اردیبهشت تقریبا نیمی از کارگاه‌ها و سخنرانی های این گردهمایی برگزار شده است که مهمانان ویژه این مراسم از راه می رسند. مدیران ارشد حوزه هنری به گردهمایی مدیران بهمن سبز آمدند تا گپ و گفتی صمیمانه میانشان شکل بگیرد. مهمانان ویژه این نشست بیش از آنکه رغبتی به سخنرانی داشته باشند، میل به شنیدن سوالات و پاسخ گویی دارند. برخی سوالات انتقادی مطرح می شود و بسیاری از سوالات مشورتی است.

بهمن سبز بازوی مهم توسعه مخاطب

حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی سوره بعد از سلام و احوال پرسی میکروفون را روشن کرد تا از توسعه مخاطب بگوید: توسعه مخاطب یکی از مهمترین ماموریت‌ها ما در نسبت با وضعیت امروز سینمای ایران است که هدایت، راهبری و اجرای آن از کانال موسسه بهمن سبز پیگیری می‌شود. بخشی از این اقدامات در توسعه و ارتقای زیرساخت‌های سینمایی دنبال می‌شود و ما با وجود مسائل و چالش‌های اقتصادی که داردیم همچنان پیگیر نوسازی‌ها و ساخت و سازهای سینمایی هستیم. از طرف دیگر اقداماتی که در گیشه ۷ برای شناسایی و دعوت از مخاطب سینما انجام می‌شود یا حتی کاری که در اکران سیار صورت می‌گیرد همه ذیل همین ماموریت توسعه مخاطب تعریف می‌شوند.

جعفریان ضمن تقدیر از تلاش‌هایی که مدیران استانی بهمن سبز در راستای اجرای بی نقص ماموریت‌های سازمانی داشتند، می‌گوید:  انتظار این است دغدغه توسعه مخاطب درون جریان‌های مدیریتی بهمن سبز در استان‌ها وجود داشته باشد چون نسبت سینما با خارج از سینما توسط این افراد تنظیم می‌شود.

رئیس سازمان سینمایی سوره در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به موفقیت‌هایی که در فروش فیلم‌سینمایی باغ کیانوش رقم خورد، می گوید: آنچیزی که در مورد باغ کیانوش رقم خورد نمونه خوبی است برای درک اینکه توسعه مخاطب نیازمند شیوه‌ها و روش‌های متنوعی است. باید از روش‌هایی غیر از تبلیغات و کمپین برای دعوت از مخاطبان استفاده کرد مثل همین نمونه اکران سیار که یک سوم مخاطبان باغ کیانوش از این طریق به تماشای این اثر سینمایی نشستند. یک‌سوم دیگر مخاطبان فیلم باغ کیانوش از روش‌های دیگر دسترسی به مخاطب مثل اکران های دانش آموزی مخاطب این فیلم بودند.

ادامه این نشست به پرسش و پاسخ بین مدیران گذشت.

به هر قیمتی فیلم پخش نمی‌کنیم

موضوع مورد بحث جلسه با حضور معاون راهبری استان‌های حوزه هنری  تغییر کرد. سعید لشگری هم به سوالات حضار پاسخ داد. سوالاتی که حول موضوع نیروی انسانی میچرخید و او در پاسخ به سؤالی درباره جذب و تعدیل نیروی انسانی می گوید: نیروی انسانی به‌عنوان سرمایه‌ای برای ما مطرح است. در حوزه نیروی انسانی چالش‌هایی وجود دارد که سعی می‌کنیم همه جوانب را در نظر گیریم. مدیران حوزه هنری به این توجه دارند که در موضوع مسائل مرتبط با نیروی انسانی فقط مسائل مالی مهم نیست و به جنبه انسانی موضوع هم توجه می‌شود.

لشگری درباره سؤالاتی با موضوع بازسازی سینماها، می گوید: این‌گونه مرمت‌ها در دستور کار قرار دارد؛ اما این نشست فرصتی است که اگر موارد خاصی در این زمینه وجود دارد مطرح کنید تا مورد پیگیری قرار گیرد.

او خطاب به مدیران استانی و مدیران سینماها می گوید: هر چند آورده اقتصادی برای ما مهم است؛ اما مدیران سینماها این را هم مدنظر قرار دهند که ما به هر قیمتی قرار نیست کسب درآمد کنیم. برای ما مهم است چه فیلمی در سینما پخش می‌شود و برای چه افرادی نمایش داده می‌شود. مدیر سینمای ما باید دغدغه‌های فرهنگی داشته باشد تا با این رویکرد مخاطب خود را به درستی بشناسند و بتوانند اهداف حوزه هنری را محقق کنند.

اکران فیلم با زبان محلی

دیگر مهمان این نشست عبدالحمید قره‌داغی معاون توسعه مدیریت و منابع حوزه هنری است . او می گوید : تلاش‌های زیادی در بهمن سبز رقم خورده و این نتایج ارزشمند باعث شد در این جمع حاضر شوم و از نزدیک بیش‌ازپیش در جریان فعالیت‌ها و هم چنین مشکلات شما قرار گیرم. چنین نشست هایی با گفتگوی چهره به چهره در انتقال مسایل کمک زیادی می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اکران فیلم با زبان محلی چنین اظهار نظر میکند: این ایده خیلی ارزشمند است که ما اکران‌های بومی را توسط بهمن سبز به اجرا درآوریم و این کار تفاوت بارزی را نمایان خواهد کرد. این طرح میتواند نه تنها در توسعه مخاطب موثر باشد، بلکه در تاثیرگذاری فیلم ها نیز نقش آفرین است.در چهار سال گذشته توسعه سینمایی به شکل قابل توجهی محقق شده و این نتایج جز با تلاش‌های یکایک اعضای خانواده بهمن سبز حاصل نمی‌شد.

حمایت حقوقی از مدیران استانی

یکی دیگر از مهمانان عصر یکشنبه ۲۸ اردیهبشت ماه، جواد حاجی‌پور مدیرکل حقوقی و مالکیت فکری حوزه هنری بود. حاجی‌پور در بخشی از این نشست می گوید: سعی کردیم تا جایی که ممکن است مدیران استانی را حمایت حقوقی کنیم و اگر در این زمینه سؤالی داشته باشند راهنمایشان کنیم. در مسائل حقوقی اگر مسیر درستی طی شود حتماً با نتایج خوبی روبرو می‌شویم و می‌توانیم رأی مورد نظر خود را از مراجع قضایی دریافت کنیم.

به گفته وی در زمینه امور ثبتی و املاک مشکلاتی در استان‌ها وجود داشت که وفق قانون پیگیری صورت‌گرفته و از این طریق توانستیم به نفع حوزه هنری نتیجه را از دادگاه کسب کنیم. رعایت مسائل حقوقی جز با مشورت با افراد مطلع محقق نمی‌شود و در این زمینه باید دقیق عمل کرد.

حاجی‌پور بعد از پاسخگویی به سوالات حقوقی مدیران استان ها و سینماها بر این تاکید کرد که به صورت مستمر و مادام برای حمایت و مشورت در کنار مدیران بهمن سبز حضور داریم  تا حقی پایمال نشود.

روز سوم اختتامیه و جمع‌بندی نتایج

مسافران تهران امروز که برای بازگشت به شهرهایشان آماده می‌شوند، فقط چمدان‌های خود را نمی‌بندد؛ چون در حال جمع‌بندی نتایج این سفر هستند. امروز برای مدیران استانی و ستادی روز جمع‌بندی نتایج است تا آنچه در دو روز گذشته به بحث‌وبررسی گذاشته شد را نتیجه‌گیری کنند.

عزیمت برای بازگشت از سفر همیشه غم‌انگیز است؛ اما اینجا چنین احساس نمی‌شود. مدیرانی که دست پر به محل کار و خدمت خود برمی‌گردند می‌دانند تغییرات بزرگی را قرار است در سینماها ایجاد کنند و شعف رسیدن به این اهداف همراه با دریافت لوح تقدیر، تندیس یادبود و عکس یادگاری حال‌وهوای خاصی به این مراسم می‌دهد.

اگر حرفی نیمه‌تمام مانده، ابهامی هنوز وجود دارد یا بحثی به سرانجام نرسیده، امروز آخرین فرصت است. هر فرصتی در حاشیه اختتامیه نشست دست دهد چه در راهروها یا کنار خیابان، محلی برای گفتگوست. نوشته‌ها و عکس‌هایی که از این چند روز در دست دارند با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند و به گفته یکی از آنها با پایان نشست و بازگشت به استان‌ها این تبادل اطلاعات و تجربیات پایان نخواهد یافت، هر چند مراسم رسمی به پایان رسید.

مهمانان تهران در حالی به شهرهای خود برمی‌گردند که آخرین توصیه آقای اسماعیلی را در ذهن خود دارند. او اعتقاد دارد اگر ما در صراط مستقیم قرار داشته باشیم، مدد الهی شامل حالمان خواهد شد. به نظر می رسد همه تلاش های برگزار کنندگان این مراسم برای تحقق همین توصیه بوده است.

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *